ihmiskasvoinen jättiläinen

Teknik Svopada, Kultur Svopada, Svopada Minerals, Air Svopada, Svopr ja 4N olivat aikanaan tuttuja ja luotettuja nimiä jokaisessa kotitaloudessa Hangosta Petsamoon. Nykyään Petsamo kuuluu Venäjän federaatioon.

Kansalaissodan riehuessa yritti Svobada-konserni mainoskampanjallaan vedota konfliktin osapuolten rationaalisuuteen ja saada heidät keskittymään kuluttamiseen. Kampanja ei ollut kaksinen menestys.

Kansalaissodan riehuessa yritti Svobada-konserni mainoskampanjallaan vedota konfliktin osapuolten rationaalisuuteen ja saada heidät keskittymään kuluttamiseen. Kampanja ei ollut kaksinen menestys.

1888 Tukholmassa perustettu ja Kronstadtissa rekisteröity Svopada-konserni oli aikoinaan maailman suurimpia lehtivihreän tuottajia. Tuotemerkillä Svopada Siniy markkinoitua lehtivihreää tuotiin konsernin Uuden­kaupungin jalostamoon Toledon alueen avolouhokselta Belizestä.
Konsernin Teknik Svopada -tytäryhtiö tunnettiin luotettavista mittaus- ja havainnointilaitteistaan. American Astrology Monthly -lehti valitsi Rotaatiospektrofotometri T4 -laitteen kuukauden tuotteeksi helmikuussa 1906.
Svopada-konsernin lippulaiva Teknik Svopada GmbH yritti 1947 laajamittaista läpimurtoa pohjoiseurooppalaisille kodinkone- ja kulutustavaramarkkinoille. Läpimurtoyritys kuitenkin kaatui ensimmäiseen vastoinkäymiseen. Tänään metallituotteiden valmistukseen ja korjaukseen erikoistunut Teknik Svopada -konepaja oli Satakunnan suurin työllistäjä ja pohjoismaiden johtava pystypolarisoivien tähystyslasien valmistaja.
Kultur Svopada keskittyi alkuaikoinaan pohjoismaisittain laajamittaiseen kustannustoimintaan. Ennen lakkauttamistaan tytäryhtiö erikoistui käsitetaiteellisten suurtapahtumien järjestämiseen. Tunnetuimpia näistä oli 80-luku, jonka oheistuotteiden myynti oli siihenastisista suurin.
Air Svopada perustettiin ensimmäisen maailmansodan jälkeisinä kuukausina turvaamaan siviiliväestön ilmahuolto poikkeusolosuhteissa. Vaikka taistelukaasuja koskevat kansainväliset sopimukset ovat syöneet pohjaa liikeidean kannattavuudelta, on yhtiöllä yhä Puolan suolakaivoksissa paineilmaa määrä, joka vastaa koko Länsi-Euroopan kolmen päivän tarvetta.
Vuonna 1919 Svopr irroitettiin Teknik Svopada -yhtiöstä omaksi yksikökseen kehittämään lankapuhelinsovelluksia. Koko 20-luvun se vastasikin kolmanneksesta koko konsernin liikevaihdosta. 70-luvulla tapahtunut siirtyminen valintakiekoilla varustetuista puhelimista näppäiltäviin koitui kuitenkin yrityksen turmioksi eikä se ehtinyt nauttimaan sen kommunikaatiovallankumouksen hedelmiä, joiden siemeniä se oli ollut osaltaan kylvämässä.
4N oli, on ja tulee aina olemaan Pohjois-Euroopan johtava siirtomaatavarakauppaketju.