Korosmologinen seura

κορ (kreik. runko) + οσμ (kreik. haju) + λόγος (kreik. oppi)

Korosmologinen seura on katoppailmiöntodistajuuteen, eklektiseen kuplismiin ja brownilaisen liikkeen periaatteille perustuva, vuonna 1927 rekisteröity puolisalainen yleishyödyllinen järjestö.

Järjestöllä on 180314 jäsentä kahdessatoista eri maassa. Kussakin maassa toiminnasta vastaa paikallisesti valittu kefiiri. Kefiirit kokoontuvat joka toinen vuosi Mudu Kekiyaan tekemään tuotantoon, jakeluun, vaihtoon ja kulutukseen koskevia päätöksiä sekä pohtimaan vuorovaikutuksia ja liikeilmiöitä.

Järjestön on 1927 julkaistun virallisen mission mukaan tarkoitus edistää ja edesauttaa:
• toden ja harhan rajankäyntiä
• Vallonian alueellista kehitystä

Järjestön on samaisen mission mukaan tarkoitus vastustaa ja vaikeuttaa:
• liiallista täydellisyyden tavoittelua, sovinnaisuutta, ylenmääräistä tunnontarkkuutta, huolehtimista ja työkeskeisyyttä tai itsepäisyyttä
• Flanderin alueellista kehitystä

1928 julkaistussa Suuri Oikaisu -painatteessa kiistetään kaikki väitteet skatofagiasta ja siipikarjan kaltoinkohtelusta paikkaansapitämättöminä ja pahansuopana panetteluna. Painatteessa uhataan panettelijoita oikeudellisilla seuraamuksilla ja kostolla.

Korosmologisen seuran jäsenet jakautuvat kolmeen kastiin:
a. täystodistajat
Tunnus: pallo. Vain täystodistaja voidaan valita seuran hallitukseen. Täystodistaja saa itsenäisesti päättää seuran varojen käytöstä aina 50000 euroon saakka, sitä suuremmat hankinnat alistetaan hallitukselle. Vuoteen 1998 saakka täystodistajalla oli oikeus tappaa.
b. puolitodistajat
Tunnus: puolipallo. Vain vähintään kuusi vuotta puolitodistajana moitteetomasti toiminut voidaan kuuden seitsemäsosan enemmistöllä ylentää täystodistajaksi. Puolitodistaja saa itsenäisesti päättää seuran varojen käytöstä aina 5000 euroon saakka. Vuoteen 1998 saakka täystodistajalla oli oikeus tukistaa.
c. ilmiönhavaitsijat
Tunnus: ei tunnusta. Vain vähintään kuusi vuotta ilmiönhavaitsijana moitteetomasti toiminut voidaan kuuden seitsemäsosan enemmistöllä ylentää puolitodistajaksi. Ilmiönhavaitsijalla ei ole seuran varainkäyttöoikeutta. Ilmiönhavaitsija on oikeutettu 50 % alennuksiin kaikissa L-ryhmän majoitus- ja ravitsemusliikkeissä K-sopimuksen ratifioineissa valtioissa ja valtioihin verrattavissa olevilla hallintoalueilla (ei koske maaliskuuta).

Kasteja koskee 1.4. ja 30.9. välisenä aikana pukukoodi.

Maallikot jaetaan kahteen pääluokkaan:
d. avopäät
Avopäiden suhtautuminen seuraan on ainakin ulkoisesti neutraalia. Syynä joko tietämättömyys tai piittaamattomuus.
e. aukileet
Aukileiden suhtautuminen seuraan on passivisen tai aktiivisen kielteistä. Syynä joko tietämättömyys tai pahansuopuus.

Maallikkojen ei tarvitse 1.1. ja 31.12. välisenä aikana noudattaa pukukoodia.

Eric Brownin Korosmologiselle seuralle vuonna 1957 suunnittelema logo. Suunnitelma voitti Kultainen vasikka -palkinnon Triesten biennaalissa 1959 ja uudelleen 1961.
Kastia ilmaisevien tunnusten käyttö bicorne- eli paattihatun kanssa. Käytäntö koskee myös Tricornetyypin päähineitä. Kuva kirjasta ”Fenomenaaliset Pilkahdukset”
Speditööri DG, puolitodistaja Oliver Hans III, Korosmologisen seuran Suomen kuudes ja istuva kefiiri. Kefiirillä on päässään järjestön juhlapäähine ja yllään istuva oxford-harmaa vestis talaris -kaapu