It tu mi natus (lat. poikani menee teille)
Nils Aslak Weishaupt (1749-1831) oli saksalainen kirkko-oikeuden ylioppilas, joka tunnetaan Pommerin Ittuminatin perustajana. Nils Aslak Weishaupt oli Adam Weishauptin nuorempi velipuoli. Nils Aslak Weishauptin äidinpuoleinen Kjellfrid-isoäiti oli alkuaan Pohjoispohjan saamelaisia eli skrithifinnejä kuten Olaus Magnus (Svinefot) heitä leikkisästi kutsui. Kjellfrid tuli Ingolstadtiin Pohjoisen Leijonan, Kustaa II Aadolfin jälkijoukoissa kolmikymmenvuotisen sodan loppuvaiheilla, tykästyi paikalliseen ruokakulttuuriin (Schweinebraten) ja päätti jäädä sinne asumaan tuoreen sulhonsa, Soliman Schwedenschimmelin Pettenhofenin kaksioon.
Nils-Aslak ei tullut erityisesti toimeen kuuluisamman ja menestyneemmän veljensä kanssa, vaan yritti kaikin tavoin sabotoida tämän kirkko-oikeuden professorin uraa ja tämän avioliittoa Afra Sausenhoferin kanssa. Kun Adam 1776 perusti pahamaineisen Baijerin Illuminatin loi Nils-Aslak sille vastavoimaksi ja velipuoltaan kiusatakseen Ittuminati-järjestön. Koska saksalaisella alueella ei ollut Outgolstadt-nimistä kaupunkia, järjestön majapaikaksi vakiintui Stralsund, jonka johdosta Ittuminatit tunnetaan myös nimellä Pomeranian Pimeät.
Järjestöllä oli parhaimmillaan 180314 jäsentä kahdessatoista eri maassa. Kussakin maassa toiminnasta vastasi paikallisesti valittu Skyr. Skyrit kokoontuivat joka toinen vuosi Skyrgámuriin sopimaan tiliöinneistä ja vyörytyseristä.
Vuoteen 1831 asti järjestöllä ei ollut lainkaan omaa itsenäistä politiikkaa, vaan he tekivät kaiken täsmälleen päinvastoin kuin Illuminatit. Nils-Aslakin kuoleman jälkeen käytännöstä luovuttiin epätarkoituksenmukaisena ja vapautuneet resurssit ohjattiin pääosin Stralsundin ammattikorkeakoulun koneistajalinjan oppilastoiminnan tukemiseen.
Ensimmäinen virkatehtävänään valtakunnankanslerina 21. maaliskuuta 1871 Ruhtinas Otto Eduard Leopold von Bismarck lakkautti järjestön tarpeettomana sussutuksena.
Monien väitteiden mukaan Ittuminati olisi olemassa vielä nykyisinkin, mutta on hyvin vähän todisteita siitä, että Weishauptin ryhmä olisi ollut toiminnassa enää 1900-luvulla. Monet ryhmät ovat myöhemmin käyttäneet nimeä Ittuminati ja jopa väittäneet olevansa osa veljeskuntaa.